Möt Mattias Svensson Zackrisson – Team Verkstads nya verkstadschef

Den 1 februari började Mattias Svensson Zackrisson som ny verkstadschef på Team Verkstad. Han efterträder Hannu Kolehmainen som kommer att arbeta att starta upp vår nya verkstad i Jönköping samt att utveckla karosseriverkstaden och finns kvar i bolaget.

Mattias är 43 år och kommer närmast från en tjänst som produktionsledare inom Volvo Cars och innan dess från ledarroller inom Volvo Trucks. Ett område som Mattias brinner väldigt mycket för är Lean Production, och första gången han kom i kontakt med det var han lite skeptisk, men det visade ju sig att det var något fantastiskt. Att medarbetarna fick rätt förutsättningar med verktyg, maskiner och material närmare sig när vi behövde dem. Och detta är ju var Lean handlar om, vi skall ha rätt förutsättningar för att kunna göra vårt jobb på ett säkert och effektivt sätt.

Vi skall inte arbeta hårdare, vi skall arbeta smartare

Grattis Mattias, till din nya roll som verkstadschef för Team Verkstad! Nu har du varit hos oss i en månad, hur känns det? 

Tackar, det känns verkligen toppen! Jag har verkligen fått ett fantastiskt bemötande av alla.

Berätta lite om vad du gjort tidigare? 

Jag har jobbat i flera roller inom produktion i fordonsindustrin. Både lastbils- och personbilstillverkning. Jag har även arbetat med implementering av Lean production som ligger mig varmt om hjärtat.

På Volvo blev det några uppdragsbyten under åren, men tillslut, efter 19 år var det dags att ta det stora klivet, ut från Volvo Trucks portar. Idag kan jag ju själv tycka att steget inte blev så jättestort eftersom jag istället gick till Volvo Cars… Det blev ju samma sak fast med mindre prylar.

Efter ytterligare några år i produktionen på Volvo Cars var det dags för nya utmaningar, och nu är jag här på Team Verkstad.

Vad ser du fram emot i din nya roll? 

Jag ser fram emot att få bygga ett starkt team med delaktighet tillsammans med personalen. Att vi bygger vidare på ”vi känslan” där vi tillsammans gör vår vardag mer effektiv och vi hjälper varandra och arbetar som ETT TEAM med kunden i fokus!

Hur ser du att Team Verkstad kommer att utvecklas under de närmaste åren?

Vi skall bygga vidare på allt det som redan är bra i verksamheten, men skall arbeta ännu mer strukturerat.

Fokus skall ligga på de arbetssätt som skapar värde och inte stjäl tid från kunden och det gör vi framförallt genom att standardisera våra arbetssätt och att vara duktiga i informationen, både internt och externt.

Målsättningen är att utveckla vår verksamhet mot fler kunder med vår auktorisation som serviceverkstad för både bussar och lastbilar för Mercedes-Benz och Setra som bas.

Med tanke på din dialekt så kommer du från Göteborg. Vad är det bästa med Göteborg? 

Självklart är det bästa närheten till havet, humorn och Sveriges snyggaste fotbollslag, IFK Göteborg.

Vad är det sämsta med Göteborg?

Det finns ju inget dåligt med Göteborg. Kan önska att sikten under vatten var bättre. 

Vad gör att du tappar tålamodet? 

Tidstjuvar och nonchalans.

Vad är det bästa du vet? 

Kvalitetstid med familjen, gärna ute till havs, i skidbacken eller ett vrakdyk med äldsta sonen.

Vad vill vi veta om dig som inte många andra vet? 

Jag sjunger gärna högt i bilen men det är när jag åker ensam. För allas trevnad! 

Vi önskar Mattias varmt välkommen till Team Verkstad!

Meny