En hälsning från Team Verkstad i Jönköping

Buss under service eller reparation

 

För ungefär ett halvår sedan öppnades dörrarna för första gången till den nya verkstaden i Jönköping. Det är den första verksamheten i Team Verkstads regi som fokuserar på ett trafikavtal. Mattias Svensson Zackrisson, verkstadschef på Team Verkstad berättar om den nya verkstaden i Jönköping.  

 

Hur kommer det sig att Team Verkstad öppnat en ny verkstad i Jönköping?  

–  Vi öppnade vår nya verkstad i samband med att Länstrafiken i Jönköping inledde sitt nya trafikavtal den 14 juni i år. I det nya avtalet har Vy Buss fått i uppdrag att köra stadstrafiken. Vi på Team Verkstad har i vår tur fått ansvar för att serva och reparera Vy Buss bussflotta bestående av 103 stycken Volvo- och Mercedesbussar. 

 

Den nya verkstaden är alltså exklusivt inriktad på fordon tillhörande stadstrafiken i Jönköping?  

–  Ja det stämmer, det är vår första verkstad som har ett sådant upplägg med fordon tillhörande ett trafikavtal i fokus. Vi ser vi till att fordonen som rullar i stadstrafiken i Jönköping är både trafik- och driftsäkra och tar Jönköpings invånare till sitt mål på ett tillförlitligt sätt. Ett väldigt spännande arbete! 

 

Nya fräscha lokaler

– Vi trivs väldigt bra i Ljungarum. Det är en helt nybyggd verkstad med modern utrustning. Totalt har vi tolv verkstadsplatser:   

* Två platser för elfordon med takarbetsplatser.  

* Sex platser med tre pelarlyftar.  

* Två platser med gropar.  

* Två vanliga platser där exempelvis längre jobb lämpar sig.  

Verkstaden är också utrustad med fyra mediapelar, vilka försörjer platserna med olja, smörjfett och tryckluft. För att skapa en trevligare arbetsmiljö finns det även krukväxter utplacerade på verkstadsgolvet. 

Hur ser då en vanlig dag ut på Team Verkstad i Jönköping? 

– Till vardags utför vi diverse arbeten som service, bromsbyten, årskontroller av bussens olika system till exempel Klimatanläggning, brandsläckare, gassystem. Vi utför även hjulbyten inför vinter/sommar samt vissa mindre karosseriarbeten. Framöver kommer vi att kunna göra större karosseriarbeten samt lackering i egen regi.

Det som är lite extra speciellt med vår verkstad i Jönköping är att vi framförallt arbetar med väldigt moderna fordon med ny teknik. Hälften av bussarna är elbussar vilket såklart kräver en viss typ av kompentens och kunskap. Där har vi ett starkt team på plats i Jönköping.  

 

Kan andra företag bli kund hos er?  

– För tillfället kan vi inte ta emot andra kunder än bussarna som rullar i Jönköpings stadstrafik, vilket vi hoppas skall ändras i framtiden, men i Partille tar vi emot alla kunder i antingen serviceverkstaden eller karosseriverkstaden om du har drabbats av en skada på ditt fordon. 

 

Vill du presentera er som arbetar i Jönköping?  

–  Absolut, vårt team består av två verkmästare, Daniel Persson och Bo Zakrisson, med ansvar för att fördela arbetet på mekaniker. Verkmästarnas ansvar är att se till så att den dagliga verksamheten går runt. Det kan röra sig om att ta emot felrapporter, planera service, skapa arbetsordrar, planera och fördela arbeten mellan våra mekaniker. Daniel har även ansvar för personal och är den som jobbar med rekrytering och praktik. 

 

Fatmir Rukovci  är lageransvarig och arbetar således med att, se till att det mekanikerna behöver finns på plats. Han sköter beställningar, tar emot och packar upp leveranser och följer upp så att vi har rätt saker i systemet så att mekanikerna kan boka ut delar till deras arbetsordrar. Rätt sak på rätt plats är viktigt för att arbetet ska gå smidigt!
 

 

Slutligen har vi även åtta mekaniker, vilka just nu främst arbetar med service. Vi planerar för att inom kort även kunna utföra byten av växellådor och motorreparationer. Två av våra mekaniker har rollen som golvverkmästare. En golvverkmästare en mekaniker som besitter extra kunskap och funkar som en teknisk support åt andra mekaniker när de har kört fast och behöver hjälp med exempelvis att leta rätt på elschema. 

Kort och gott kan vi sammanfatta oss som ett team med stor kunskap och lång erfarenhet av kollektivtrafik och dess utmaningar. Hos oss förenas erfarna mekaniker med yngre förmågor. Vi har även medarbetare som besitter specialkompetens på eldrivna fordon samt gasdrift.

 

Team Verkstad i Jönköping består av:

Verkmästare
Daniel Persson
Bo Zakrisson 

Lageransvarig
Fatmir Rukovci 

Mekaniker
Cherbel Abrim
Satee Alhasari
Erik Bergqvist
Mikael Engblom
Badrkhan Ismat
Anders Johansson (Kamratstödjare)
Axel Källvant
Sami Nestoris
Emilia Svensson

 

Meny